Manchester City fick samtliga poäng mot Swansea

Kvällens tillställnig på Etihad Stadium blev tätare än de flesta hade förväntat sig, och det blev bara med 1 mål som hemmalaget lyckades få med sig 3 poäng.

Trots att det under den första halvleken mest var Manchester City som skapade de farligaste chanserna, så kände man stundtals igen det ”gamla” Swansea, som vi såg i början utav säsongen. Man försökte rulla boll och ville verkligen pressa på, trots att man sågs som underdogs i matchen. Bollen rullade fint och trots att man enbart fick ett skott mot Joe Harts bur så satte man enorm press på Vincent Kompanys backlinje. Men när den första halvleken var slut så stod resultatet än så länge 0-0.

När den andra halvleken sedan drog igång så började den snabbt med att Manchester City tog kontroll över matchen. Pressen var hög och hård och man kvävde Swanseas vartenda försök till att rulla boll, och det skulle till att betala av sig. I den 61:a minuten lyckades Gael Clichy få tag på bollen strax ovanför mittcirkeln, han fann en löpandes Carloz Tevez som gick på skott och la den distinkt till höger om Michel Vorm. Detta blev ett mål som kostade mer än bara 3 poäng för Swanseas del. I samband med Tevez mål så skadade sig Swansea-keepern, Michel Vorm, när han försökte sträcka sig efter bollen. Hur länge han blir borta vet man i nuläget inte.