Födelsedagsbarnet räddade Milan igen

Milan förlorade tidigare i veckan den viktiga Champions League-matchen mot Malaga, och har även en blytung inledning på säsongen i Serie A. Inför dagens match låg man på en blygsam femtonde plats med endast sju inspelade poäng. Den här kvällen skulle dock pressen lyftas något från Massimiliano Allegris axlar.

Det var ett Milan med en 3-4-3-uppställning som startade matchen på San Siro, och glädjande var att Alexandre Pato fanns med från start. Genoa, med Andreas Granqvist, var dock mycket inställda på att försvara sig och Milan hade ett stort bollinnehav i matchen. Men trots ett par halvdana chanser, lyckades man itne spräcka nollan i den första halvleken.

Övertaget fortsatte i den andra halvleken och bland annat blev Alexandre Pato tverksamt stoppad i straffområdet av den svenske Genoa-försvararen, men domaren friade till gästernas stora lättnad. Men mycekt rättvist sett till matchen, fick hemmalaget in ett mål slutligen.

I den 76e matchminuten tog sig Milan snabbt upp i banan, där ett utspel ¨på högerkanten till Abate öppnade upp för ett inspel mot mål. På Abates fina inspel höll sig inlöpande Stephan El Shaarawy framme och styrde in bollen i nätmaskorna, till hemmapublikens stora lättnad på San Siro.

Därefter var det hyggliga chaser åt båda håll, där Urby Emanuelson hade ett stenhårt avslut som gick precis över, och även Genoa hotade framåt genom Ciro Immobile, men matchen slutade 1-0 till Milan.