Palace imponerade mot City, trots förlust

Det var en svag första halvlek vi fick se från Manchester City och de farligaste måchanserna kom först i slutet av halvleken. Fernandinho hade en ncik som prövade Speroni i målet och en volley som strök ribban, men annars var City väldigt uddlösa framåt.

Den mest uppmärksammade händelsen i första halvleken var istället en kollision mellan Cameron Jerome och Joe Hart. Hart fick en rejäl smäll under vänster öga och Jerome, som redan hade vrickat till sin vänsterfot, blev tvungen att byta efter smällen.

Det blev ingen rejäl förbättring i början av den andra halvleken, utan efter en nick från Chamakh som strök krysset, valde Pellegrini att efter 54 minuter byta in både Samir Nasri och Alvaro Negredo, till förmån för Fernandinho och Boyata.

Men dubbelbytet fick ingen effekt, istället var det Palace som tog tag i steken och radade upp flera bra chanser, främst genom Jason Puncheon som hade flera farliga skott bland annat ett som så när borrade sig in i bortre krysset.

Mitt i Palace-pressen gick dock hemmalaget upp och satte det som skulle visa sig bli eftermiddagens enda mål på Etihad. Navas spelade bollen snett bak till Edin Dzeko som från ca 6-7 meter kunde placera in bollen utan problem.

Varken något av lagen skapade någon särskilt het chans efter det. En bra hörna som nådde Ward helt fri på bortre stolpen resulterade dock i ett svagt avslut och City kunde vinna matchen och gå upp i serieledning.

Crystal Palace är säkert nöjda med insatsen och har något att bygga vidare på och man ligger allt jämt precis ovanför strecket.