LISTA: Världens fem högst värderade fotbollsklubbar

Så högt ligger de främsta klubbarnas värde

Tidigare under dagen bjöd vi på Silly Season Sverige på listan med de åtta mest följda klubbarna på sociala medier 2015, en statistisk lista framtagen av tidskriften Forbes den 15 juli 2015, som visar hur det ligger till för klubbarna på Facebook och Twitter. Nu går vi vidare och ger er en ekonomisk aspekt på klubbarnas välmående 2015.

Den amerikanska tidskriften Forbes står återigen som källa till dessa siffror och den ansedda tidskriften gör årligt en sammanställning av samtliga föreningars ekonomiska status i idrottens värld. Och faktum är att för tredje året i rad är det en fotbollsklubb som toppar deras lista över de 50 mest värdefulla klubbarna i världen 2015.

Vi har på Silly Season Sverige plockat ut en lista på de fem främsta fotbollsklubbarna på denna lista och placerat dem i den ordning de kommer i ekonomiskt värde idag av samtliga idrottsliga föreningar i världen. Inom parentesen bredvid klubbnamnet finner ni också den placering som klubben hamnade på listan med samtliga idrotter involverade.


 

5. Manchester City (29) – 1,39 miljoner dollar

Den femte högst värderade fotbollsklubben i världen är enligt Forbes den engelska storklubben Manchester City. Klubben som visserligen inte ens är högst värderat i Manchester, där det givetvis är rivalen Manchester United som slår dem på fingrarna, står idag till ett värde på 1,39 miljarder dollar, vilket i svensk valuta blir drygt 11,85 miljarder kronor.

På listan med samtliga idrottsföreningar inkluderade hamnar de på en 29:de plats.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply