Schweiziske stjärnan: ”Tänker inte på Bayern München”

Mönchengladbachs stjärna vill stanna i klubben

Granit Xhaka har enligt olika tyska källor varit en måltavla för de regerande Bundesliga-mästarna Bayern Munchen. Men stjärnan, som innehar en viktig roll i Mönchengladbach, har inga planer på att flytta och går nu ut i media och talar ut om situationen.

Borussia Mönchengladbach har tagit steg efter steg framåt i utvecklingen de senaste säsongerna i Bundesliga. Under vårens slutspurt i ligan så knep klubben till sist en meriterande tredjeplats, vilket innebär att den klassiska tyska klubben får spela Champions League till hösten.

Mönchengladbach besitter ett ungt och spännande lag, med spelare som Granit Xhaka, Raffael och Patrick Herrmann för att nämna några. Det är den förstnämnde i trion som under de senaste veckorna ryktats vara på väg bort. Och det är inte vilken klubb som helst som visat intresse för schweizaren. Självaste Bayern München har uttryckt sin vilja att locka 22-åringen till Allianz Arena, men Xhaka själv tar det hela med ro.

”Jag tänker inte på Bayern München”

Först gick Mönchengladbachs sportchef, Max Eberl, ut i tisdags och uttalade sig angående Xhaka och menade att klubben inte har för avsikt att sälja sin guldklimp. Nu berättar den centrale mittfältaren om sina tankar kring situationen.
– Jag tänker inte på Bayern München. Jag förlängde inte mitt avtal med Gladbach till 2019 för ingenting, sa Xhaka till den tyska tidningen Bild.

– Vi har jobbat så oerhört hårt i Gladbach den senaste säsongen och snart kommer vi få erfara den mäktiga känslan av att få spela i Champions League.

– Vi kommer att sträva efter detta år efter år nu, det är det enda som betyder något.

Xhaka, som har 35 A-landskamper för Schweiz på meritlistan, spelade hela 42 matcher, alla tävlingar inkluderade, under förra säsongen i Mönchengladbach. I klubben återfinns även svenskarna Branimir Hrgota och Oscar Wendt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply