Ovanlig matchhjälte för Rumänien

En viktig match blev precis slutspelad mellan Turkiet och Rumänien. Bägge lagen var i behov av tre poäng för att säkra lite andrum i tabellen.

Turkiet hade hand om taktpinnen under hela matchen. En farlig målchans dök upp redan i den sjunde matchminuten på en hörna. Men bollen räddades på mållinjen. Trots ett tryck mot Rumäniens backlinje fick vi inte se något mål från Turkiet i den första halvleken. Dock gjorde Rumänien ett mål.

I en situation där en turkisk back hade kontroll på situationen gick allting riktigt fel. Turkiets målvakt, Volkan, missbedömde ett ”friläge” för Rumänien fullständigt och valde att springa ut från sitt straffområde och försöka hinna före Grozav. En turkisk back hade ”kontroll” på situationen då han hann komma tillbaka och pressa Grozav. Men det hjälpte inte Volkan. Målvakten hade lämnat sin målbur och Grozav kunde enkelt skjuta in 0-1 till Rumänien bara sekunder innan halvtid.

I den andra halvleken försökte Turkiet trycka på men det hände inte speciellt mycket framåt. Arda Turan försökte med sina konstnummer men inte heller han kom förbi den gula muren i Istanbul. Nuri Sahin hoppade in tio minuter från slutet men det hjälpte inte heller. Rumänien tog tre överraskade poäng borta mot svårspelade Turkiet i Istanbul.