Djurgårdsspelare gav ett decimerat Finland en poäng

När Finland tog emot Georgien i Helsingfors hemma på Helsinki Olympic Stadium i kvällens möte, så var en vinst för hemmalaget nästintill ett måste, då man sedan tidigare redan förlorat en match i VM-kvalet efter en omgång.

Inledningsvis så var det Finland som tog kommandot i matchen, innan Georgien började komma in i matchen, som skulle visa sig bli ett ställningskrig under den första halvleken med många tuffa tacklingar och stundtals högt tempo. Några riktigt heta chanser under de första fyrtiofem skapades aldrig och 0-0 var resultatet när domaren blåste i pipan för att avsluta den första halvleken.

Den andra halvleken hade enbart spelats i cirka åtta minuter innan Djurgårdens Kasper Hämäläinen fick ett jätteläge. Men tyvärr för Finlands del tog bollen i stolpen. Istället kunde bortalaget, Georgien, ta ledningen enbart tre minuter efter stolpskottet. Och några minuter efter denna händelse så drog Alexei Eremenko på sig sin andra varning för dagen och utvisningen var ett faktum.

Men som tur, för Finlands del, så tog Kasper revansch på den tidigare missen samt finlands utvisning när han i den sextioandra spelminuten kvitterade till 1-1. Detta var startskottet för andra halvleken. Detta verkade fungera som en väckarklocka för Georgien som tryckte på framåt under resten utav matchen när skapade ett flertal chanser, som med lite mer tur och skicklighet, kunde resulterat i ett matchvinnande mål.

Men ett decimerat Finland kunde hålla undan och 1-1 blev tillslut slutresultatet.