Oscars frispark tog Chelsea vidare i FA-cupen

På söndagseftermiddagen tog Chelsea emot Stoke hemma på Stamford Bridge i FA-cupens fjärde runda. Efter rapporter om sjukdom under veckan för John Guidetti så fanns svensken ändå med på bänken i Stoke.

Och det var Chelsea som öppnade starkast. Redan efter en minut spelad så fick Eto’o skottläge efter att ha vänt om i straffområdet, men skottet gick strax utanför stolpen. Chelsea behöll sedan tempot uppe och det skulle inte dröja länge innan ledningsmålet kom. Oscar hette målskytten som snyggt skruvade in 1-0 till hemmalaget på frispark strax utanför straffområdet i den 27:e minuten.

Oscar var dock inte nöjd där och innan halvtidsvisslan gick så hade brassen även hunnit med ett hårt skott i Asmir Begovic vänstra stolpes insida. Resultatet 1-0 stod sig dock efter 45 minuter.

I andra halvlek fortsatte Chelsea att trumma på – utan att göra några mål. Eto’o missade ett drömläge efter flipperspel i motståndarnas straffområde och David Luiz hade en stenhård frispark som Stoke-målvakten Begovic gjorde en fin räddning på. Resultatet 1-0 stod sig dock matchen ut och när domaren Chris Foy blåste av för full tid kunde vi även konstatera att John Guidetti blev klar på Stoke-bänken matchen ut, trots att bortalaget jagade ett mål i slutminuterna.

– Han har varit sjuk i veckan, men han lyckades slå sig in på bänken ändå, kommenterade Mark Hughes för Viasat.

Chelsea tog sig alltså vidare till FA-cupens femte omgång där man kommer ställas mot Manchester City på Etihad Stadium.