Örebro helt klara för Superettan

Första halvlek inleddes starkt av Helsingborg som tog tag i taktpinnen i matchen och levde upp till den förväntade matchbilden. Men det tog ett tag innan Helsingborg skulle kunna få in en första boll i mål. Exempelvis hade Jere Uronen ett skott utifrån som träffade i ribban. Men i den 36:e minuten fick Nikola Djurdjic hål på Örebromålvakten Chencinski. Efter att Alejandro Bedoya löpte sig fri på kanten passade han bollen in i straffområdet till en rusande Djurdjic som med en lätt första touch kunde stöta in 1-0 till hemmalaget.

Efter detta hade lagen ytterligare varsin chans som träffade stolpen. Alejandro Bedoya för Helsingborg och Daniel Bamberg för Örebro.

I den 69: minuten genomförde båda lagen byten, i Helsingborg tog man ut Mattias Lindström och Rachid Bouaouzan till förmån för Thomas Sörum och Daniel Nordmark. I Örebro bytte man ut Ahmed Yasin och satte in AIK-lånet Alhassan Kamara.

I den 78:e minuten satsade Örebro mer och mer framåt, bland annat plockade man in den unge Marcus Astvald och tog av Karl Holmberg.

Örebro genomförde sitt sista byte i den 83:e matchminuten, då plockade man ut högerbacken Patrik Haginge och satte in Valdet Rama i ett försök att förbättra offensiven.

I den90:e minuten fick Ardian Gashi kliva av skadad för Helsingborg och denna ersattes av nyförvärvet från Östersund, David Accam.

Men på tillägstiden skulle Örebro få in en kvittering. I den 93:e minuten kunde Valdet Rama trycka in ett skott precis från kanten av straffområdet som tog i stolpen och gick in. Ett mycket snyggt mål av Rama som dock blev betydelselöst för Örebros del.

Matchen slutade 1-1, i och med detta är Örebro helt klara för Superettan nästa år och gör GAIS sällskap ner.