Oavgjort i Tyne and Wear-derbyt

Matchen hann knappt början innan Newcastle presenterade sig. 3 minuter stod matchklockan på när Yohan Cabaye fick äran att sätta den första kulan på glasstruten, och kunde i samma sving sätta Sunderland i en riktig mardrömssituation.
Matchen fortsatte med hög press ifrån Newcastles sida och det såg ut som om denna matchen enbart kunde sluta åt ett håll. Men i den 25:e matchminuten så hände det ofattbara för Newcastle. Cheick Tiote såg rött och dagens bad inträffade tidigare än förväntat för den Ivorianske landslagsmannen. Efter detta missöde så bjöds Sunderland in i matchen, på Newcastles bekostnad.
Men trots en man mindre så lät inte Newcastle det stoppa dem. Dem ansträngde sig med att hålla uppe pressen och tack vare ett utmärkt försvarsspel av Coloccinis backlinje så lyckades dem bevara nolla till den första halvlekens slut.

Men den höga pressen som Newcastle hade under den första halvleken var, likt det mysiga engelska regnoväder som vi oftast stöter på i dessa sammanhang, som bortblåst under den andra halvleken. Sunderland blev helt plötsligt dirigenterna för den andra halvleken, och likt en slavisk skolorkester så följde Newcastle dess varenda vink. Anfall efter anfall kom och anfall efter anfall släpptes förbi, av Newcastle-försvaret. Men som tur är så finns det alltid en rebellisk pojke i varje skolorkester, och i detta fallet så hette han Tim Krul – Newcastles målvakt för denna dag. Hans match såg ut att bli nästintill perfekt, om det inte hade varit för att Demba Ba i den 85:e minuten hade nickat in bollen i egen kasse. Efter denna oturliga incident så var det bara för Newcastle att knipa ihop skinkorna och gå ner på försvarsspel igen. För deras chanser att få med sig 3 poäng idag kändes mer avlägset än avståndet mellan Ockelbo och Beijing.

Med facit i handen så känns 1-1 inte alls som ett rättvist resultat. För trots en man mindre och ett strålande målvaktsspel av Tim Krul, så måste jag ändå säga att Newcastle hade turen på sin sida idag. För detta Tyne and Wear-derby hade lika gärna kunnat sluta 4-1 till hemmalaget, Sunderland.