Chievo knep en poäng mot Fiorentina

Gräset på Stadio Marc’Antonio Bentegodi, i Verona, bjöd idag på kamp mellan Chievo och gästande Fiorentina. Två lag som har inlett säsongen annorlunda, där den storsatsande Florens-klubben befann sig på en sjätteplacering i Serie A inför matchstart, medan hemmalaget harvar bland bottenskiktet.

De tidigare resultaten till trots så tog nederlagstippade Chievo ledningen i den 17:e minuten, genom mål av fransmannen Cyril Thereau – mycket tack vare brassen Lucianos fina förarbete – som, ensam med bortamålvakten, kunde placera bollen lågt intill stolpen.
Dock skulle ledningen bli ytterst kortvarig, och uttrycket att man är som mest sårbar när man just gjort mål visade upp sig i praktiken. Endast en minut efter Thereaus fullträff, fick gästande Fiorentina en hörna. Hörnan hittade den anfallande mittbacken Gonzalo Rodriguez, som hade smugit upp på den fasta situationen, och fick pannan på bollen med en nick precis intill stolpen. Hemma-keepern, Christian Puggioni, var där, men lyckades inte rädda bollen från att smita in.

Den resterande tiden av första halvlek var jämn, men inga mål föll för något utav lagen och domaren blåste av de första 45:e minuterna vid oavgjort resultat.
Andra halvan av matchen skulle komma att bli lite av en besvikelse för den betalande publiken i Verona. Inget av laget skapade speciellt mycket, och vi bjöds på ett sömnpiller till halvlek – olikt hur det brukar se ut i Serie A – innan domaren satte pipan i mungipan och blåste av matchen, där siffrorna skrevs till 1-1.
Fiorentina vet om att hade behövt en seger för att haka på toppstriden ordentligt, innan de andra lagen drar iväg utom räckhåll, men Chievo blev en svårare nöt att knäcka än vad de hade förväntat sig.