Palacio spikade i sin ligadebut för Inter

Milano-klubben Inter kom till söndagens match med en mycket glädjande vinst i Derby della Madonnina, och tog idag emot Catania på ett laddat San Siro.

Det var  inledningsvis en väldigt händelselös match, men allt eftersom började lagen succesivt skapa chanser ju längre matchen gick. Och i den 27:e matchminuten fick Antonio Cassano skriva in sig i målprotokollet för fjärde gången den här säsongen efter att han på ett fint inlägg från Esteban Cambiasso hållt sig framme och nickat in bollen.

Efter målet tog Catania över matchen spelmässigt, där elefanterna gång på gång försökte hota framåt, men där de samtidigt inte lyckades komma med något märkvärdigt avslut mot mål.

I andra halvlek var det betydligt fler chanser åt både håll. Catania gick för en kvittering medan Inter försökte behålla ledningen och stänga matchen. Bland annat hade Nerazzurri en stolpträff samt ett bra läge där Milito tvingade Catania-målvakten till en vass räddning, där bollen tippades ut till en resultatlös hörna.

Rodrigo Palacio som gjorde sin Serie A-debut för Inter fick det sista ordet i den 86:e minuten, är han med ett volleymål fixade 2-0 för hemmalaget. Inter höll sedan undan utan några större bekymmer och tog tre viktiga poäng i kampen om Scudetton, där Napolis poängtapp i Turin gör att det endast skiljer en poäng till andraplatsen.