Mållöst på Sicilien

Publiken i höstsolen på Stadio Renzo Barbera fick se en mållös tillställning, när Palermo tog sig an Torino i den åttonde Serie A-omgången.

Det rosa hemmalaget inledde matchen bäst med målchanser från både Massimo Donati och Jasmin Kurtic. Jean-Francois Gillet stod dock emot bra i Torino-målet och avvärjde samtliga Palermo-avslut, precis som sin motståndarmålvakt Samir Ujkani, denna söndagseftermiddag.

Efter den första halvleken var det fördel Palermo, men ställningen var allt jämnt 0-0. I den andra, skulle gästerna tända till en aning och kom allt mer in i matchen en aning, men utan att få till några vassar avslut förbi Palermos försvar samt Ujkani. Matchen svajade åt bägge håll, men inget av lagen skapade aldrig de där riktigt vassa målchanserna. Efter 94 spelade minuter kunde Andrea Romeo till slut blåsa av en mållös tillställning på Renzo Barbera-stadion och hemmalaget bröt en dyster trend, då man hade släppt in mål i de nio senaste matcherna.

Palermo hade chans att rycka ifrån bottenträsket vid seger, men föll istället ner på näsjumboplatsen, en poäng bakom Pescara. Torino hittar man numera på plats nummer tio med nio pinnar, efter åtta spelade ligaomgångar.