Officiellt: Wigan sparkar sin tränare – trotjänare ersätter

Under tisdagen kom så beskedet att Malky Mackay får sparken av krisklubben Wigan Athletic. 0-2 förlusten mot Derby på måndagskvällen var droppen för ledningen och efter en minst sagt medioker säsong är nu det forna Premier League-laget påväg att trilla ur Championship. Man har hela åtta poäng upp till säker mark med enbart fem matcher kvar att spela och läget ser väldigt prekärt ut.

Efter att endast ha tagit 35 poäng på 41 matcher så får nu Mackay ställa sig i kö hos arbetsförmedlingen igen. Wigans tillfälliga managerlösning som ska försöka rädda laget heter Gary Caldwell som tidigare varit spelare i klubben och till sin hjälp får han Graham Barrow som assisterande coach.

32-årige Caldwell gör ingen hemlighet av att hans mål var att ta steget in i tränarbranschen:
– Jag har hela tiden siktat på att bli tränare när tiden är inne. Jag måste dock erkänna att jag inte trodde att möjligheten skulle dyka upp så fort. Men i fotboll så måste du ta chansen när du väl får den och jag är stolt över att få ha ansvaret över Wigan där jag haft sådana otroliga minnen under mina fem år som spelare.

Caldwell medger att det blir tufft att hänga kvar
– Vi har en otroligt svår uppgift framför oss men vi kommer att ta oss an de kommande fem matcherna med en enda sak i huvudet: att vinna. Efter det så får vi utvärdera hur det gått och gå vidare därifrån.

Den tidigare mittbacken har bland annat en trofé från FA-cupen 2013 när Wigan besegrade Manchester City i finalen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply