Officiellt: Thomas Tuchel tar över PSG i sommar

Officiellt: Thomas Tuchel tar över PSG i sommar

PSG anställer Thomas Tuchel

Tränaren som senast var i Borussia Dortmund kommer att träna Paris Saint-Germain den kommande säsongen. Det bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

Under de senaste åren har Paris Saint-Germain försökt friskt att vinna Champions League. Den franska huvudstadsklubben har köpt in spelare för åtskilliga miljarder men trots det har det endast blivit inhemska titlar. På tränarposten har man roterat friskt och under de två senaste säsongerna är det Unai Emery som fått chansen att visa vad han gör för på Parc des Princes. Det har dock inte blivit något lyckad sejour för spanjoren under sina två år och för ett par veckor sen bekräftade han att han lämnar PSG. Det har pratats mycket om vem som kommer att ersätta Emery och på måndagskvällen gjorde de regerande ligamästarna det officiellt vem som kommer att ta över.

Det är Borussia Dortmunds gamle tränare Thomas Tuchel som kommer att ta över rodret i sommar. Tysken lyckades inte riktigt under sin tid i den gulsvarta klubben och efter att ha varit arbetslös under de senaste månaderna står det nu klart att han skriver på ett kontrakt med Paris Saint-Germain.

SE ÄVEN: PSG-stjärnornas löner – spelare för spelare

Tuchel skriver på ett tvåårskontrakt med PSG och ansluter efter sommarens fotbolls-VM som spelas i Ryssland.

– Jag är väldigt lyckligt och stolt över att ha blivit en del av en så stor klubb som PSG, säger Tuchel som sina första ord som PSG-tränare.

Klubbens president Nasser Al-Khelaifi uttalar sig även han om anställningen av 44-åringen.

– Thomas är en av de bästa och krävande tränarna under de senaste åren, säger Al-Khelaifi.

Till helgen spelar PSG sin sista match för säsongen i Ligue 1. Då ställs man mot Caen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply