• Error, no group ID set! Check your syntax!

Mancini klar som ny förbundskapten

Mancini klar som ny förbundskapten

Förre City-tränaren klar för italienska toppjobbet

Det har spekulerats mycket kring vem som skulle ta över det italienska landslaget i fotboll. Nu blir det klart att den förre Manchester City-tränaren, Roberto Mancini, blir mannen att ersätta den sparkade Giampiero Ventura.

Dagen efter att det svenska landslaget slagit ur Italien ur Play off-spelet så blev det samtidigt klart att Giampiero Ventura, förbundskapten för det italienska landslaget, fått sparken.

Nu, flera månader efter avskedet, har italienarna nu hittat sin nye topptränare för sitt landslag. Och det blir en rutinerad herre.

Mancini tar över Italien

Roberto Mancini, som här senast kommer från en säsong i Zenit St Petersburg, kommer nu att ta över som ny förbundskapten. Mancini har tidigare tränat Manchester City, och såg till att ta klubbens första ligatitel sedan säsongen 1967/68.

Dessutom har Mancini erfarenhet från italiensk klubbfotboll. Han spelade över 20 år som professionell fotbollsspelare i tre olika Serie A-klubbar. Dessutom inledde han sin tränarkarriär i Fiorentina, för att sedan även coacha Lazio samt Inter under två olika sejourer. Och nu är han alltså bekräftad som ny förbundskapten för Italien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply