bet365

Officiellt: Tévez lämnar Juventus

Officiellt: Carlos Tévez klar för Boca Juniors

Carlos Tévez lämnar Juventus för spel i Boca Juniors efter två säsonger i den italienska toppklubben.

Under en längre tid har det pratats om att Carlos Tévez ska vara på väg att lämna Juventus för spel i antingen Atlético Madrid eller någon annan europeisk toppklubb. Argentinaren själv har länge sagt att han vill flytta tillbaka till hemlandet och nu har anfallarens flytt blivit officiell. Carlos Tévez lämnar Juventus för spel i Argentina

I halvtidspausen mellan Argentina och Colombia passade Boca Juniors på att offentliggöra övergången av spelaren som inatt sköt sitt lag till semifinal i Copa América.

”Det är en dag full av glädje och vi är extremt nöjda med överenskommelsen. Tévez som återvänder i sin bästa form som fotbollsspelare är fantastiska nyheter för alla Boca Juniors-fans och för den argentinska fotbollen. Med ’Carlitos’ i truppen kommer nivån att höjas ytterligare i den kvalitativa truppen som vi redan har” berättade Bocas president Daniel Angelici.

Kostar 5 miljoner euro

Flera medier har i dagarna rapporterat om att Boca Juniors ska betala upp emot 5 miljoner euro, en summa som den argentinska klubben nu kommer att betala för anfallaren. Förutom transfersumman kommer Juventus även att låna in den unga talangen Guido Vadalá som en av affären.

”För mig är detta den mest spektakulära övergången som jag sett under de senaste åren, men då måste jag även säga att jag Boca-fan” kommenterade lagets tränare Rodolfo Arruabarrena efter att övergången blivit klar.

Presenteras 7 juli

Carlos Tévez kommer att presenteras i början av juli på ’La Bombonera’ då han för tillfället spelar Copa América med det argentinska landslaget och den klassiska arenan väntas vara full av fans som vill välkomna anfallaren hem till klubben där han började spela som 13-åring.

SE ÄVEN: Uppgifter: Tottenham vill värva från rivalerna

SE ÄVEN: Officiellt: Japansk landslagsman klar för Premier League

SE ÄVEN:  Cech överens med Arsenal

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply