Anfallaren bekräftar: ”Jag är nu en Atletico-spelare”

Jackson Martinez är klar för Atletico Madrid

Portos anfallare, Jackson Martinez, har varit ryktenas man den senaste tiden. En rad toppklubbar har kopplats samman med Martinez. Atletico Madrid uppgavs tidigare i veckan ha gjort klart med forwarden, som nu går ut i spansk media och bekräftar sin nästa klubbadress.

Tidigare i veckan gick Jackson Martinez agent, Luis Henrique Pompeu, ut och bekräftade i den spanska tidningen AS det som ingen Milan-supporter ville höra. Nämligen att hans klient var klar för spel i Atletico Madrid. Enligt agenten ska Atletico aktiverat ha Martinez utköpsklausul som ligger på 35 miljoner euro.

– Allting blev klart idag. Vi tackar AC Milan för deras intresse hela vägen in i slutet, vi känner oss hedrade, men man kan tyvärr inte vara på två ställen samtidigt, sade Pompeu i tisdags.

Nu har den colombianske landslagsanfallaren själv bekräftat övergången till La Liga.

Har skrivit på för fyra säsonger

Efter Colombias strafförlust i Copa Americas kvartsfinal mot Argentina inatt så talade Martinez med pressen om sin egen framtid.
– Jag kan bekräfta att jag nu är en Atletico-spelare. Jag har skrivit på för fyra år men jag vet inte ännu när jag kommer att bli presenterad för klubben.

– Jag har haft en väldigt bra utveckling, jag lär mig hela tiden, jag växer ständigt och nu är jag i Atletico. Jag hoppas jag kan hjälpa laget och att jag kan fortsätta att växa som spelare, sa Martinez.

I Atletico Madrid så får Martinez konkurrens av bland andra Fernando Torres och Antoine Griezmann på anfallspositionen.

Öst in mål för Porto

28-åringen, som har 35 landskamper för Colombia på sitt CV, kom till Porto under sommaren 2012 från mexikanska Jaguares. Sedan ankomsten till Portugal har den långe anfallaren öst in mål för klubben. Martinez har spelat 117 matcher för Porto och nätat inte mindre än 81 gånger, vilket är ett otroligt bra facit.

Under våren har Martinez kopplats ihop med Arsenal men framförallt Milan, som nu får leta vidare efter andra forwards.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply