Officiellt: Mauro Icardi förlänger med Inter

Inter har förlängt anfallaren Mauro Icardis kontrakt

Inter är inte samma lag som man en gång var men nu verkar man verkligen satsa för att utmana Juventus ordentligt. En viktig del i den satsningen är nu gjord och det är förlängningen av skyttekungen Mauro Icardi.

Under det senaste året har det diskuterats om Mauro Icardis vara eller icke vara i Inter. Flera storklubbar har visat intresse för anfallaren däribland BarcelonaChelsea, NapoliArsenal och Atlético Madrid men redan i augusti bekräftade Icardi att han skulle förlänga med Inter.
– Nu inleds en ny säsong med nya mål, men jag kommer att spela med samma kärlek som jag gjort under mina tre år i klubben, och jag hoppas att de blir ännu fler, meddelade spelaren via sitt Instagram-konto i augusti i år. Först nu är det nya kontraktet påskrivet.

Ny utköpsklausul på över en miljard

Inter bekräftade på sin officiella hemsida att 23-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till och med juni 2021. Utköpsklausulen ligger på 110 miljoner euro, drygt en miljard svenska kronor.
– Jag har tjänat Mauro mycket mer pengar. Vi har fört in klausuler och nya villkor. Om en klubb vill köpa honom måste de betala klausulen på 110 miljoner euro, säger Icaris agent Wanda Icardo, som även är hans fru, till Infobae.

– Vi har justerat kontraktet och förlängt det med fem år, vilket är det högsta möjliga. Vi är alla glada, Mauro vill stanna. Klubben är glad med förlängningen, de ville behålla Mauro, fortsätter Wanda.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply