Uppgifter: Borussia Dortmund villiga att sälja Pierre-Emerick Aubameyang

Uppgifter: Borussia Dortmund villiga att sälja Pierre-Emerick Aubameyang

Anfallaren sägs kunna lämna i sommar

Dortmunds formstarke anfallare Pierre-Emerick Aubameyang kan i sommar komma att lämna den tyska klubben efter starkt intresse från många toppklubbar inklusive Manchester City och Real Madrid.

Pierre-Emerick Aubameyang har spelat i Borussia Dortmund i tre år, sedan han kom från franska Saint-Etienne och han har enbart gått från klarhet till klarhet. Det har blivit 87 mål på 152 matcher för det gulsvarta laget och anfallaren har varit en nyckelspelare och bidragit till att hålla Dortmund med uppe i toppstriden med Bayern München och han var enbart fem mål från skytteligavinnaren Robert Lewandowski förra säsongen, med Bayern Münchenanfallaren på hela 30 mål.

Aubameyangs form har inte gått obemärkt förbi och han har länge uppvaktats av diverse stora klubbar i Europa, däribland Manchester City, Chelsea, Real Madrid och Paris Saint-Germain. Anfallaren själv har uttryckt en stark önskan om att få representera Real Madrid men de spanska La Ligajättarna har ännu inte kommit med en konkret förfrågan om Aubameyangs status. Dortmund har varit mycket ovilliga att släppa taget om anfallaren och de kräver en enorm summa för honom, vilket har avskräckt många klubbar.

Nu rapporterar den engelska tidningen The Mirror att Dortmund skall ha gett grönt ljus för anfallaren att gå. Den tyska klubben sägs vara redo att låta Aubameyang lämna klubben i slutet av säsongen efter att ha slagit av diverse Premier Leagueklubbar tidigare i somras. Såväl Manchester City som Chelsea har blivit uppmuntrade i sin jakt på anfallaren, som de kommer behöva ungefär 65 miljoner pund för att få.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply