Officiellt: Kjartansson tillbaka till Allsvenskan

Officiellt: Kjartansson tillbaka till Allsvenskan

Den målfarliga Isländaren Vidar Örn Kjartansson är klar för en återkomst till Allsvenskan. Detta bekräftar idag Hammarbys sportchef Jesper Jansson på klubbens hemsida. 

Efter att ha lämnat Malmö FF som lagets målkung och en av de dyraste värvningarna från Allsvenskan någonsin så trodde många på en succéartad framtid för den väldige anfallaren. Flytten gick till Israelitiska storklubben Maccabi Tel Aviv, där anfallaren genast fick stort förtroende och fortsatte att göra mål.

Efter två säsonger med 32 mål på 64 matcher för Tel Aviv så öppnades dörren till nästa steg i karriären. Den ryska klubben Rostov slog till och värvade inför denna säsong skyttekungen som skrev på ett 4 år långt kontrakt.

Succén har inte riktigt fortsatt i den ryska klubben där Kjartansson endast stått för 1 assist på 8 spelade matcher. Nu står det klart att Hammarby lånar spelaren fram till den 15 Juli efter konkurrens från bland annat Djurgården.

Hammarby har rustat rejält i spelartruppen inför den Allsvenska starten och förstärkt med spelare som Gianluca Cerci med meriter från Serie A och den tidigare landslagsyttern Alexander Kacaniklic.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Hammarby-spelarna

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply