Officiellt: Källström till Schweiz

Landslagsmittfältaren klar för flytt

Efter tre år i Ryssland flyttar Kim Källström till Schweiz och Grasshopper där han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.  

Kim Källström har skrivit på ett kontrakt med Grasshopper i Schweiziska Superligan, det bekräftades under fredagskvällen när Zürich-klubben publicerade överenskommelsen på sin hemsida. Kontraktet som svensken skrivit på sträcker sig över tre år och är en av spelare som man valt att värva till sin nya storsatsning. Grasshopper är den klubb i Schweiz som tagit flest titlar genom tiderna (27 liga och 19 cupguld) men har inte vunnit ligan under de senaste 12 säsongerna. Senast man vann var säsongen 2002-2003 och nu vill man satsa för att återigen hamna i ligatoppen efter att ha slutat på åttonde plats den gångna säsongen.

”Rutinerad mittfältare”

Källström som beskrivs som en rutinerad central mittfältare inledde sin proffskarriär i allsvenska Häcken för att sedan flytta vidare till Djurgården där han tillbringade en och en halv säsong innan han flyttade till Rennes för att ta sig an sig första stora utmaning utanför Sveriges gränser. Resan gick därefter vidare till den franska toppklubben Lyon där han tillbringade sex säsonger. 2012 skrev han på för Spartak Moskva och förra våren var svensken utlånad till Arsenal där han fick vara med att vinna FA-cupen med London-laget. Nu inleder den svenske landslagsmittfältaren en ny sejour i sin karriär som troligen kan komma att bli den sista för Källström som hunnit bli 32 år.

Källström är klubbens första värvning under sommarfönstret och det sägs att man vill värva flera kvalitativa spelare som inte är alldeles för dyra.

Det har dock inte publicerats några siffror, varken om övergången i sig eller kontraktet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply