Officiellt: förlänger med Athletic – nobbar storklubbarna

bet365

Laporte förlänger med Athletic

Athletic Clubs försvarare väljer att stanna i klubben trots att flera av Europas storklubbar varit villiga att betala spelarens klausul.

Under lördagen stod det klart, Aymeric Laporte förlänger sitt kontrakt med La Liga-klubben Athletic Club. 21-åringen vars framtid diskuterats under de senaste månaderna på grund av intresse från utlandet. Det nya kontraktet sträcker sig till 2019 vilket visar de största klubbarna att man inte kommer att släppa fransmannen i första hand. Under säsongen har flertalet engelska klubbar visat intresse för Laporte som med endast 21 år är en av den spanska högstaligans mest lovande mittbackar. Bland annat Manchester United, Arsenal och Liverpool ska ha följt Laporte under den senaste tiden. Spelarens klausul har höjts till 50 miljoner euro, både för att han är väldigt duktig för sin ålder men samtidigt för att skrämma bort klubbar som endast vill lägga låga bud för att försöka locka till sig försvararen. Tidigare låg den på 42 miljoner euro men man väljer nu alltså att höja den ytterligare.

Genombrott i La Liga

Denna säsong har spelaren slagit igenom på riktigt och trots att han endast är 21 år har man spelat 40 matcher i den rödvita tröjan och varit en av lagets viktigaste spelare. Förlängningen är den totalt femte under de 2,5 år han varit i a-laget och Athletic har gång på gång visat att man tror väldigt mycket på sin försvarare som gjorde debut 17 december 2012 under Marcelo Bielsa. Senaste gången de både parterna träffades för att förlänga spelarens kontrakt var 6 juni 2014 då man höjde klausulen till 42 miljoner euro. Vid varje tillfälle som man skrivit ett nytt kontrakt har man höjt klausulen med mellan 5-10 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply