Lazio förhandlar med United – ska värva anfallare

bet365

Lazio vill värva van Persie

Italienska medier rapporterar under fredagen att Lazio varit i förhandligar om ett eventuellt köp av Robin van Persie.

För varje dag som går verkar Robin van Persie komma allt längre ifrån en fortsättning i Manchester United. Holländaren som kom från Arsenal 2012 inledde bra men har under de senaste två säsongerna kantats av skadeproblem samt att han helt inte tagit chansen när han fått spela under David Moyes eller Louis van Gaal. Som en blixt från klar himmel rapporterar italiensk media under fredan att representanter från United ska ha träffat Lazios dito för att försöka komma överens om en flytt för holländaren som den gångna säsongen endast stod för 10 mål och 2 assist på 29 matcher.

Van Persie som tidigare även spelat i Feyenord sägs enligt engelska medier för första gången försöka sig på en flytt till Serie A där Lazio intresserar mest, bland annat då man lyckades kvalificera sig till nästa år Play-off till Champions League. Spelaren jagas även av bland annat Juventus, Roma och Paris Saint-Germain tjänar för tillfället 15 miljoner euro per säsong men skulle han flytta till Italien kommer han tvingas att sänka lönen ganska rejält då Biancoazzurri inte har samma ekonomiska muskler som de engelska lagen. Under de senaste säsongerna har Lazio endast kvalificierat sig till Europa League vilket gjort att klubbens ekonomi inte är lika stark som Europas största lag men trots det hoppas man på att 31-åringen skriver på.

Än har det inte nämnts något om någon övergångssumma men enligt transfermarkt värderar man spelaren till 22 miljoner pund.

Klose stannar

Sedan tidigare är det bekräftat att Miroslav Klose kommer att stanna i den ljusblåa klubben. Tysken som hunnit bli 36 år kom gratis från Bayern München 2011 och har totalt gjort 47 mål på 95 ligamatcher i den italienska ligan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply