Officiellt: Succétränaren förlänger med Sevilla

Emery skriver nytt kontrakt med Sevilla

Efter två raka Europa League-titlar väljer tränaren att förlänga sitt kontrakt med Sevilla till och med juni 2017.

Unai Emery och Sevilla har kommit överens om att förlänga kontraktet mellan parterna ytterligare ett år, över det nuvarande kontraktet. Det offentliggjorde den andalusiska klubben under fredagskvällen på sin officiella hemsida. Emery har under en längre tid uttryckt sin önskan att stanna i klubben och det hela har nu förveckligats efter kontraktsförlängningen. Förutom huvudpersonen själv är även klubbledningen glada över överenskommelsen.

”Unai Emery har förlängt sitt kontrakt med Sevilla FC ytterligare en säsong vilket gör att han har kontrakt går ut 30 juni 2017. I och med detta ser tränaren en framtid på Ramón Sánchez-Pizjuán där han tagit sina två största titlar i sin tränarkarriär, nämnligen Europa League 2014 samt 2015.” skriver klubben på sin hemsida. Man berömmer även tränarens jobb som han gjort under de två och ett halv åren som han varit i klubben.

”Emery kom till Sevilla i januari 2015 när klubben resultatmässigt var i kris och låg i mitten av tabellen. På två och ett halv år har klubbens situation förändrats radikalt då man tagit två raka femteplatser, två Europa League-titlar samt slagit flertalet rekord. Den gånga säsongen slog han personligt poängrekord då laget tog 76 poäng, något han aldrig gjort med något annat lag. Med de 142 matcher han har på kontot som Sevilla-tränare är han den tränare med fjärde flest matcher i klubbens historia. Endast Ramon Encinas (179), Manolo Cardo (188) och Joaquín Caparrós (226) har tillbringat fler matcher på Sevillas bänk. Med tiden hoppas vi att han även slår deras rekord” avslutar man utan att nämna någora siffror eller villkor i kontraktet.

Ryktades på väg bort

I slutet av säsongen var det flera medier både från Spanien och Italien som menade på att Emery var på väg bort från Sevilla där Real Madrid och AC Milan var två av alternativen, men inget av det lockade tillräckligt mycket då tränaren redan bestämt sig sedan en tid tillbaka att stanna i den andalusiska klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply