bet365

OFFICIELLT: Guus Hiddink tar över Chelsea

Guus Hiddink blir Jose Mourinhos ersättare

På lördagen offentliggjorde Chelsea att man tagit in Guus Hiddink som skriver på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

I torsdags stod det klart att Chelsea sparkar Jose Mourinho. På lördagseftermiddagen offentligjorde klubben portugisens ersättare och det är ett välkänt ansikte som återvänder till Stamford Bridge för att leda Chelsea säsongen ut. klubben skriver på sin hemsida att Guus Hiddink kommer att ta över tränarposten efter helgens match mot Sunderland på hemmaplan. Istället kommer lagets assisterande tränare Steve Holland att leda laget tillsammans med Eddie Newton i helgens match.

Det har talats ganska länge om att 69-åringen skulle ta över klubben, och nu är det officiellt.

Guus Hiddink skriver på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut och holländaren säger till klubbens hemsida att han är exalterad över att återvända.

– Jag ser fram emot att återvända till Stamford Bridge. Chelsea är en av de största klubbarna i världen men är inte där de borde vara för tillfället. Jag är säker på att vi kan vända på denna negativa trenden, säger Chelsea-tränaren och fortsätter.

– Jag ser fram emot att jobba med spelarna och tränarstaben i denna stora klubb samtidigt som jag återigen får uppleva min underbara relation med Chelsea-fansen.

Hiddink har tidigare varit i klubben för sex år sen då han lyckades vinna FA Cupen under sin korta period i den engelska huvudstadsklubben.

Guus Hiddink har tidigare bland annat klubblag som PSV, Real Madrid, Valencia och Anzhi Makhachkala och landslag som Ryssland, Turkiet och Holland.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply