Officiellt: Fenerbahce värvar Mathieu Valbuena

Officiellt: Fenerbahce värvar Mathieu Valbuena

Mathieu Valbuena flyttar till Fenerbahce

Mathieu Valbuena lämnar Lyon. Fransmannen är klar för Fenerbahce, skriver den turkiska klubben på sin officiella hemsida.

För två år sedan flyttade Mathieu Valbuena till Lyon. Nu är spelarens tid i föreningen över. Fransmannen är klar för Fenerbahce, uppger den turkiska klubben på sin hemsida.

– Fenerbahce har nått en överenskommelse med Lyon om en övergång för Mathieu Valbuena. Ett kontrakt med spelaren kommer att skrivas på när transferfönstret öppnar, skriver Fenerbahce på den officiella hemsidan.

Valbuena själv ryktas vara positiv till övergången. Spelaren tappade sin startplats i Lyon när Memphis Depay anlände till klubben. Under den senaste säsongen gjorde Valbuena endast 15 starter för Lyon Ligue 1.

Första gången

I och med övergången blir det första gången i Valbuenas karriär som han spelar för en turkisk klubb. På A-lagsnivå har mittfältaren tidigare representerat föreningar i både Frankrike (LibourneMarseille och Lyon) och Ryssland (Dynamo Moskva). Marseille är det enda laget som 32-åringen har vunnit titlar med. När han spelade för dem vann han Ligue 1, den franska ligacupen och den franska supercupen.

Jagar Mathieu

Samtidigt som att Fenerbahce har gjort klart med Valbuena jobbar även klubben för att ta in andra nyförvärv. I går talades det om att föreningen vill värva Jérémy Mathieu från Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply