Officiellt: Essien klar för Panathinaikos

bet365
bet365

Panathinaikos meddelar på sin hemsida att man signerat Michael Essien

Det har varit på tapeten en längre tid, men nu är det officiellt. Michael Essien kommer nästa säsong att spela i den grekiska ligan.

Michael Essien kom till Milan i januarifönstret 2014 efter ett säsongslångt lån hos giganterna Real Madrid. Speltiden har blivit relativt snål på San Siro då Essien endast spelat 20 matcher i Serie A under sin tid i Italien och det mesta har talat för att 32-åringen skulle lämna Milano efter att kontraktet löper ut i sommar.

Nu har ghananen gjort klart med en ny klubb.

Blir lagkamrat med Marcus Berg

Det är grekiska Panathinaikos som på sin officiella hemsida meddelar att man värvat Michael Essien på en free transfer.

Den hårt jobbande mittfältaren, som även kan spela i försvaret, har kritat på för två säsonger och Essien själv är mycket nöjd med hur allting föll på plats. – Jag är väldigt glad att jag är här och att jag får fortsätta min karriär i Panathinaikos, sa Essien till klubbens hemsida.

– Jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och att få vinna titlar.

– Jag vill ge tillbaka för all värme och kärlek som alla visat mig och för att tacka fansen som välkomnat mig med öppna armar.

Panathinaikos värvar en oerhört erfaren spelare som varit med om det mesta i sin karriär. Essien har bland annat tillhört Chelsea under större delen av sin fotbollskarriär (2005-2014) och mittfältaren har även spelat 58 landskamper för Ghana.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply