Ingen Ancelotti i Milan

CARLO ANCELOTTI HAR OFFICIELLT TACKAT NEJ TILL ETT TRÄNARJOBB I AC MILAN

Den nysparkade Real Madrid-tränaren flyttar inte tillbaka till Milano i höst. Detta bekräftar AC Milan på sin officiella hemsida under tisdagen.

Årets sommarfönster kommer att bli hetare än vanligt när det kommer till tränare. Klopp lämnar Dortmund, Benitez lämnar Napoli och Ancelotti får tacka för sig i Real Madrid. Ryktena och spekulationerna rörande var de omtalade herrarna hamnar är otaliga, men på tisdagskvällen kunde åtminstone ett rykte strykas.

”Svårt att säga nej”

AC Milan bekräftade nämligen på sin officiella hemsida, att Carlo Ancelotti inte kommer att ta över Milano-klubben till nästa säsong. Mycket talar för att det i stället blir ett år med vila, men det var med respekt som italienaren tackade nej till klubbens erbjudande.

– Tack till Milan för Ert stöd och intresse. Det var svårt att säga nej till en sådan kär klubb, men jag behöver vila. Jag önskar Er all framgång.

55-åringen har bland annat haft problem med ryggen och lär under det nästkommande fotbollsåret att genomgå minst en operation för att bli hel igen – om han väljer att ta det där sabbatsåret.

Lyckats bäst i Milan

Mellan åren 1987 och 1992 representerade han Milan som spelare innan han lade skorna på hyllan. 2001 kom han som tränare till klubben, efter sejourer i Reggiana, Parma och Juventus, men lämnade Italien för England, London och Chelsea i 2009. Sedan dess har han coachat Paris Saint-Germain och som bekant Real Madrid.

Som tränaren skördade han mest framgångar i just Milan, där det blev två Champions League-titlar, två UEFA Super Cup-titlar, en världsmästerskaptitel, en ligatitel, en cuptitel och en supercuptitel.

Ancelotti fick lämna Real Madrid efter säsongen 2014/15, efter att ha misslyckats med att plocka hem några titlar. Trots att laget hamnat på en andraplats i ligan och åkt ut i semifinal i Champions League-slutspelet, valde president Florentino Pérez att säga upp sin tränare – och kan nu i stället ersätta med den forne Chelsea-coachen, Rafael Benitez.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply