Officiellt: Dempsey återvänder till MLS

Clint Dempsey, numera lagkapten för det amerikanska landslaget, lämnade hemlandet 2006 när han flyttade från New England Revolution till den engelska Premier League-klubben Fulham. Efter sex säsonger i The Cottagers värvades mittfältaren till London-rivalerna Tottenham inför förra säsongen för lite mer än 6 miljoner pund.

Dempsey gjorde 12 mål på 43 matcher under André Villas-Boas ledning, men det blev bara en enda säsong för den 30-årige mittfältaren i Spurs-tröjan. Nu väljer han istället att flytta hem till USA, där han ska spela i den inhemska ligan Major League Soccer (förkortat MLS) för Seattle Sounders, Fredrik Ljungbergs förra klubb.

Båda klubbarna bekräftade affären under lördagen och majoritetsägaren i Sounders, Joe Roth, var mycket glad när han kommenterade värvningen av den 99-faldige landslagsmannen Dempsey på klubbens officiella hemsida.

– Det här är en historisk dag för Sounders FC och våra fans. Clint är en världsklassspelare i fotboll som kan ta den här klubben till en högre nivå, förklarade Roth efter att ha rott hem stjärnvärvningen.

– När jag inledde den här säsongen trodde jag att jag skulle börja med Tottenham men MLS och Seattle Sounders har flyttat berg för att ta mig hit, berättade Dempsey för klubbens officiella hemsida. Jag är glad att komma tillbaka på toppen av karriären och kunna göra skillnad när jag inte passerat den.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply