Officiellt: Demba Ba klar för kinesisk klubb

Shanghai Shenhua blir anfallarens nya klubbadress

Demba Ba har under våren förknippats med en flytt tillbaka till Premier League då forwarden själv uttalat sig om önskemålet. Men nu kommer en helomvändning då Ba valt att skriva på för kinesiska klubben Shanghai Shenhua.

Det händer en hel del i Shanghai Shenhua för närvarande. Den hårt jobbande mittfältaren Mohammed Sissoko, med en bakgrund i bland annat Paris Saint-Germain och Liverpool, skrev nyligen på för klubben som just nu ligger på en elfteplats i den kinesiska ligan. Igår presenterade Shanghai Shenhua ytterligare ett nyförvärv av rang.

Målfarlig anfallare klar

Klubben skriver på sin officiella hemsida att man värvat Demba Ba från Besiktas. Övergångssumman sägs ligga på omkring 9 miljoner pund, motsvarande 117 miljoner svenska kronor. Anfallaren kommer inom kort att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Ba har tidigare uttryckt sin önskan om att få komma tillbaka till England och spela i Premier League. Senegalesen har kopplats ihop med en flytt till West Bromwich men väljer nu istället att flytta österut till Kina.

Förflutet i Chelsea

Demba Ba har haft en svängig karriär med ett koppel av representerade klubbar på meritlistan. 30-åringen hade en lyckad tid i Newcastle mellan 2011 till 2013 innan han värvades till Chelsea av José Mourinho. Där var han en viktig del av laget när Chelsea vann titeln 2013/2014 men blev sedermera överflödig efter värvningen av Diego Costa.

Den senaste säsongen har Ba spenderat i Turkiet och Besiktas där han varit ytterst lyckosam med en andraplats i skytteligan (18 mål).

Ba har 22 landskamper för Senegal på sitt CV.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply