bet365

Uppgifter: Valbuena till La liga

Mathieu Valbuena kan lämna Dynamo Moskva efter bara en säsong

Mathieu Valbuena var något av ryktenas man under förra silly-sommaren då han valde att lämna Marseille. Det ryktades främst om en flytt till Premier League för den lille bolltrollaren. Istället föll valet på Dynamo Moskva i Ryssland. Nu kommer dock uppgifter som säger att Valbuena kan vara på väg bort från klubben då Sevilla ska vara sugna på den 30-årige fransosen. 

Många blev nog förvånade när Mathieu Valbuena förra sommaren valde en flytt till ryska Dynamo Moskva, efter att det stått klart att han ville lämna Marseille, där han tillbringat åtta säsonger. Framför allt då det ryktades om att flera klubbar från bland annat Premier League var ute efter den franske bolltrollaren. Nu kommer dock uppgifter som säger att Valbuena kan vara på väg bort från Ryssland efter bara en säsong.

Detta då de regerande Europa League-mästarna Sevilla ska vara intresserade av den 30-årige fransosen. Enligt uppgifter ska man kolla ifall den offensive mittfältaren går att få loss från Moskva-klubben. Valbuena har ett kontrakt med Dynamo som går ut 2017 och han uppges tjäna omkring 3 miljoner euro om året i Ryssland. Frågan är om Sevilla har råd med en sådan utgift, eller om Valbuena är redo att gå ner i lön, för att få komma till ett lite mer glamouröst fotbollsliv i Spanien.

Under sin debutsäsong i Dynamo Moskva blev det till slut 25 matcher och fyra mål i Ryska Premier League för den franske landslagsmannen från sin offensiva mittfältsposition. På sin meritlista har Valbuena en fransk liga- och cuptitel från sin tid i Marseille. Han har dessutom hunnit representera sitt landslag vid 48 tillfällen.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply