Uppgifter: Manchester United förbereder bud på Everton-försvararen

bet365

Seamus Coleman på Uniteds radar

Manchester United vill förstärka de defensiva leden till nästa säsong. Nu siktar klubben in sig på en hypersnabb högerback från konkurrenterna Everton.

Manchester United har problem gällande högerbackspositionen. Brasilianske Rafael har inte utvecklats till den spelare som United-ledningen hoppades på och under förra säsongen fick Antonio Valencia, som vanligtvis är yttermittfältare, agera ytterback. Under våren har United kopplats ihop med bland andra Dani Alves och Nathaniel Clyne men klubben ser ut att gå miste om duon. Alves signerade nyligen ett nytt kontrakt med Barcelona och Clyne är på gång till Liverpool.

Nu vänder sig United mot Everton för att lösa problematiken.

Coleman näste man på listan

Daily Mirror uppger att Manchester United nu siktar in sig på att värva Seamus Coleman från Everton. Enligt tidningen förbereder United ett bud på 26-åringen, som varit en stöttepelare i Evertons försvar de senaste fem säsongerna.

Budet sägs ligga på cirka 15 miljoner pund, motsvarande 195 miljoner kronor, och Everton fruktar nu att samtalet från United kommer närsomhelst och att Coleman därmed kan tvinga igenom en övergång. Även Bayern München har uppgetts vara intresserade av Coleman, men Daily Mirror menar att högerbacken inte längre ligger högst upp på Pep Guardiolas önskelista, vilket öppnar upp helt för United.

Var en av få ljusglimtar den gångna säsongen

Everton underpresterade rejält under den gångna säsongen och slutade till sist på en elfteplats i Premier League. Men Seamus Coleman var en av få ljusglimtar på Goodison Park med sina ständiga offensiva löpningar på högerkanten. Irländaren lyckades näta tre gånger och noterades även för tre assist.

Coleman, som har 27 A-landskamper för Irland på sitt CV, kom till Everton 2010 från Blackpool och har sen dess spelat 183 matcher för ”The Toffees”.

Manchester United har tidigare ryckt i försvarare från Everton men då handlade det om Leighton Baines, som dåvarande United-managern David Moyes var angelägen om att locka till Old Trafford. Men Baines svor sin lojalitet mot Everton och det återstår att se om Coleman gör detsamma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply