Uppgifter: Liverpool jagar U21-stjärnan

Ludwig Augustinsson i diskussioner med Liverpool

Efter ett succéartat slutspel med Sveriges U-21 landslag är nu intresset för Augustinsson stort. Nu blandar sig självaste Liverpool in i kampen om den svenske vänsterbacken.

Ludwig Augustinsson uttalade sig i media i slutet av förra veckan och menade att Englands U-21 landslag var ”överskattat”. Rubrikerna blev stora på de brittiska öarna och Englands förbundskapten Gareth Southgate använde svenskens uttalanden som tändvätska inför gruppspelsmötet mellan Sverige och England, som det sistnämnda laget slutligen vann med 1-0.

Sverige tog sig vidare från gruppen till sist och under gårdagen bidrog Augustinsson till att nationen avancerade till sin andra EM-final någonsin på U-21 nivå efter hela 4-1 mot Danmark. Nu växer intresset för den ytterst lovande försvararen.

Kan försvinna från Köpenhamn efter en halv säsong

Daily Mirror gick under lördagskvällen ut med uppgifter som menade att den engelska storklubben Liverpool just nu diskuterar med Augustinsson om en potentiell övergång. 21-åringen skulle passa bra in i Liverpools filosofi med offensiva ytterbackar.

Augustinsson anslöt till FC Köpenhamn så sent som i januari från IFK Göteborg och har gjort stor succé i den danska ligan där han varit helt given på vänsterbackspositionen. Om Liverpool skulle värva Augustinsson innebär det att ytterbacken försvinner från Köpenhamn efter endast en halv säsong i klubben.

Den offensive vänsterbacken råkade ut för två meniskskador under sin inledande tid i IFK Göteborg, men har alltså kommit tillbaka till den stora scenen på ett imponerande sätt.

Augustinsson, som har spelat 90 minuter i Sveriges samtliga matcher under U-21 EM, har kontrakt med Köpenhamn till 2019. Liverpool har för närvarande Alberto Moreno till vänster i försvaret.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365