Officiellt: Calle Wede skriver på för Helsingborg

Helsingborg värvar Calle Wede från Falkenberg

Sedan tidigare har Anton Wede spelat i Helsingborgs IF sedan flytten från Falkenbergs FF. Nu ansluter hans bror Calle, också från Falkenberg, för att jobba med Henrik Larsson i HIF.

Falkenbergs FF klarade sig kvar i Allsvenskan med minsta möjliga marginal. Efter att ha slutat på en 14:e plats blev man tvungna att kvala sig kvar och efter ett högdramatiskt dubbelmöte med Sirius så kunde man säkra ett Allsvenskt kontrakt även år 2016.

Att behålla spelare ser även denna vinter svårt ut för den lilla halländska klubben. När man tappade Henrik Larsson till Helsingborgs IF inför förra säsongen så tog han med sig nyckelspelaren Anton Wede från Falkenberg. Nu fortsätter “Henke” plocka gamla spelare från sin gamla klubb och denna gången är det Anton Wedes bror, Calle Wede.

Skriver på för 2+1 år

Helsingborgs IF bekräftar i ett pressmeddelande att man har har värvat Calle Wede. Mittfältaren skriver på ett tvåårskontrakt med en option på ett tredje.
– Det är en snabb, skicklig spelare med ett bra skott. Jag ville ha hit Calle redan inför årets säsong men det blev tyvärr inte så. Det ska bli spännande att få jobba med honom igen, säger Henrik Larsson till HIF:s officiella hemsida.

Calle har spenderat de fyra senaste säsongerna i Falkenberg och gjorde två mål på 29 framträdanden i Allsvenskan 2015. Calle själv är mycket nöjd över sin nya klubb och deras situation.
– Jag har sett nästan alla HIF:s matcher under året, det är hög potential i gruppen och något att bygga vidare på. Jag kommer jobba hårt för laget. Det känns bra att få Henrik som tränare igen för han ger en utrymme att göra det man är bra på.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply