Officiellt: BK Häcken värvar Boba Mensah

Officiellt: BK Häcken presenterar nyförvärv

Bekräftar värvningen av 21-årige Baba Mensah på sin hemsida som kommer från spel i den ghananska ligan.

BK Häcken har börjat förstärka truppen inför nästa säsong och under måndagen offentliggjorde man det senaste nyförvärvet på sin hemsida.

Baba Mensah kommer närmst från Inter Allies Ghana där han var vice lagkapten och blev även utsedd till årets bästa försvarare. 21-åringen har representerat Ghana på både U20 och U23-nivå och var med i det U20-lag som tog VM brons 2013.

– Det är en mycket intressant spelare som vi hoppas ska ta ytterligare steg i vår verksamhet. Vi hade även ett behov av att få in en mittback till i truppen, säger lagets tränare Sonny Karlsson.

Häcken skriver på sin hemsida att avtalet är ett låneavtal med köpoption.

Tredje nyförvärvet

Mensah blir lagets tredje nyförvärv inför säsongen 2016. Tidigare i veckan bekräftade man att John Owoeri var klar för klubben och sedan tidigare står det även klart att Mohammed Abubakari ansluter till BK Häcken.

Två hemmamatcher i Svenska cupen

I årets upplaga av Svenska cupen får Häcken motstånd av Gefle IF, Brommapojkarna och FC Trollhättan. Tack vare sjundeplaceringen i den gångna säsongens allsvenska kommer Göteborgslaget att spela två av sina tre matcher på hemmaplan, där en av de kommer att vara mot Gefle, som får ses som den stora utmanaren i gruppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365