bet365

Manchester City får in 3,5 miljarder via investerare

Kinesiska investerare går in med 3,5 miljarder kronor i Manchester City

Manchester City är redan en av världens finansiellt absolut starkaste klubbar. Nu blir man ännu starkare i och med nya kinesiska investerare som går in med 3,5 miljarder kronor i klubben.

I Kina är fotbollen fortfarande väldigt liten sett till hur stor befolkningen är. Det bor cirka 1,4 miljarder människor i Kina och sett till befolkningen är fotbollen förvånansvärt svag. Landet behöver bättre gräsrotsfotboll, bättre tränare och bättre infrastruktur i hela landet om man ska kunna förlösa sin enorma potential.

Om man skulle lyckas med att förstärka den kinesiska fotbollen så sitter man definitivt på en guldgruva. Där ligger bland annat Manchester City  i framkant då två kinesiska bolag, CMC Holdings och CITIC Capital, redan äger en del av klubben. Nu har de två kinesiska investerarna gått in med knappt 3,5 miljarder nya kronor vilket gör att Manchester City får nya finansiella krafter.

Förlöser en enorm potential

CMC Holdings och CITIC Capital köper en del av Shejk Mansours bolag City Football Groups aktier och ökar sitt inflytande i Manchester City. De kinesiska bolagen äger nu därför 13% av aktierna i City Football Group som även äger klubbarna New York City och Melbourne City förutom Manchester City.

– Fotboll är den mest älskade, spelade och tittade sporten i världen och i Kina är den exponentiella tillväxten för spelet både unik och extremt spännande, säger City Football Groups ordförande Khaldoon Al Mubarak gällande den nya investeringen och fortsätter:

– Vi har därför arbetat hårt för att hitta rätt partners och skapa den rätta avtalsstrukturen för att utnyttja den otroliga potential som finns i Kina, både för CFG och fotbollen i stort.

Ökar chansen för dyra affärer

De nya finansiella krafterna kanske får Manchester City att köpa Lionel Messi trots allt. Möjligheten att köpa Pep Guardiola och den eftertraktade Alex Sandro ökar troligtvis också.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply