Officiellt: Atlético Madrid säljer Moyá

Officiellt: Atlético Madrid säljer Moyá

Moyá lämnar Atlético Madrid

Målvakten lämnar Atlético Madrid efter tre och en halv säsong i den spanska huvudstadsklubben. Detta efter att ha skrivit på för Real Sociedad.

Sommaren lämnade både Thibaut Courtois och Daniel Aranzubia Atlético för spel på annat håll. Courtois återvände till Chelsea och Aranzubia la handskarna på hyllan. Som ersättare hämtade man in Jan Oblak och Miguel Ángel Moyá från Benfica respektive Getafe. Det var den sistnämnde som tog förstaplatsen mellan stolparna på grund av Oblaks skadeproblem men när slovenen väl kom tillbaka fick Moyá kliva åt sidan.

Efter 68 matcher i den spanska huvudstadsklubben står det nu klart att Moyá lämnar Los Colchoneros och istället skriver på för Real Sociedad. Den baskiska storklubben har nu kommit överens med Moyá som skriver på för 2,5 säsonger.

Anledningen till att de blåvita kunde köpa loss Moyá har med tidigare försäljningar att göra. I och med att Athletic Club betalade utköpsklausulen för Iñigo Martínez fick La Real nämligen en extra månad på sig att värva in spelare. Något man nu dragit nytta av.

Moyá har tidigare spelat i bland annat Valencia och Mallorca.

För endast några dagar sen stod det även klart att Yannick Carrasco säljs till Kina.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply