Officiellt: Yannick Carrasco lämnar Atlético Madrid

Officiellt: Yannick Carrasco lämnar Atlético Madrid

Atlético säljer Carrasco

Belgaren som kom till den spanska huvudstadsklubben sommaren 2015 lämnar nu för spel i den Kinesiska Superligan.

Sommaren 2015 lämnade Yannick Carrasco sin dåvarande klubb AS Monaco för spel i Atlético Madrid. Belgaren var då en av de mest lovande spelarna i fotbollseuropa men det har inte riktigt gått vägen i den spanska huvudstadsklubben. Efter två och en halv säsong har det blivit 133 matcher men under det senaste året har formen dalat för spelaren. Carrasco har gått från att vara en av lagets viktigaste spelare till att inte bli uttagen i truppen. Detta samtidigt som Diego Costa och Vitolo anslöt. Det hela har gjort att belgaren nu lämnar, för spel i Kina.

Atlético Madrid säljer spelaren för en summa på 30 miljoner euro till Dalian Yifang som är nykomlingar i den kinesiska superligan.

Officiellt- Yannick Carrasco lämnar Atlético Madrid

Nico Gaitán går samma väg

Det är inte bara Carrasco som lämnar för den kinesiska superligan. Även lagkamraten Nico Gaitán lämnar Los Colchoneros och skriver på för den kinesiska klubben. Argentinaren ska tidigare även haft intresse från Premier League och den mexikanska ligan. Till slut blev det dock Kina för 29-åringen som jagar en plats i Argentinas VM trupp till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply