Officiellt: Arda Turan lämnar Barcelona

bet365
Officiellt: Arda Turan lämnar Barcelona

Barcelona gör sig av med Arda Turan

På lördagsmorgonen bekräftas det att Arda Turan inte kommer fortsätta spela sin fotboll i FC Barcelona. Istället återvänder han hem till Turkiet för att skriva på för en ny klubb.

Sommaren 2015 stod det klart att Arda Turan lämnar Atlético Madrid för en flytt till FC Barcelona. Den katalanska storklubben betalade då 34 miljoner euro för turken som under de senaste säsongen varit en viktig kugge i Diego Pablo Simeones lagbygge. Umder sin tid i den spanska huvudstadsklubben vann Arda bland annat Europa League, Copa del Rey och La Liga och förväntningarna var höga på mittfältaren när han anslöt till Camp Nou. Till en början blev det en halv säsong utan spel på grund av Barcelonas registreringsförbud och därefter lyckades 30-åringen aldrig ta en plats i startelvan.

Under det senaste året har det varit på tapeten att Arda Turan skulle lämna Barcelona och på lördagsmorgonen bekräftas det att spelaren gjort sitt på Camp Nou. Spelaren kommer nämligen flytta hem till Turkiet och skriva på för Basaksehir, något som kommer ske under dagen. Klubben bekräftar det hela på sin hemsida och inom kort kommer man att presentera Arda Turan inför hemmafansen. Det är dock forfarande oklart hur långt spelarens kontrakt kommer sträcka sig med sin nya klubb. Enligt spanska Mundo Deportivo kan det bli mellan ett och två och ett halvt år som gäller för Arda Turan. Till en början handlar det om ett lån.

Turan har tidigare spelat för Galatasaray i den turkiska ligan. Hans kontrakt med Barcelona går ut sommaren 2020.

 

SE ÄVEN: Officiellt: Barcelona värvar jagade försvararen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365