Officiellt: Andre Ayew klar för Swansea

Anfallaren klar för fyra år i Premier League-klubben

Tidigare idag rapporterades det att Andre Ayew klarat läkarundersökningen. Nu har Swansea bekräftat att den tidigare Marseille-anfallaren är klar för Premier League-klubben.

Andre Ayew, 25, lämnade den franska storklubben Marseille efter den gångna säsongen och har nu som bosman haft fria händer att leta fram en ny klubb. Och det visade sig bli Premier League-spel för anfallaren till nästa säsong. Det står nämligen klart idag på onsdagskvällen att anfallaren skriver på för den walesiska klubben Swansea.

Tidigare idag var den ghananske stjärnan på plats i Wales för att genomföra läkarundersökningen och komma överens om de allra sista detaljerna, innan övergången under kvällen blev officiellt bekräftad av Swansea. Premier League-klubben bekräftar på sin officiella hemsida att anfallaren har skrivit på för fyra år i klubben.

”Gomis sa till mig att komma hit”

Protagonisten själv förklarar vidare på klubbens hemsida i sin första intervju som Swansea-spelare, hur det kommer sig att valet föll på just den klubben. Det visar sig att en viss Swansea-spelare hade fingrarna med i spelet för att få honom att välja Wales.
– Jag pratade med Bafe(Gomis), som verkligen ville att jag skulle komma hit. Han berättade för mig om klubbens rekordartade säsong och lagandan, managern, träningarna, spelarna och hur enade alla var. Det är fantastiska saker för mig att få höra. Jag vet att truppen vill hjälpa mig att komma in och vi kommer att hjälpa varandra till att göra Swansea till ett bättre lag – det är det som är viktigt.
– Projektet som klubben har för framtiden är verkligen spännande och när jag pratade med ordförande och tränaren så kände jag att det var rätt plats för mig. Jag kände att min önskan att spela i Premier Legaue och vilja till att växa som spelare betydde att Swansea var den bästa lösningen för mig på alla sätt och vis. Att se ätligheten och viljan från klubben gjorde att jag kände att jag verkligen ville komma. De bevisade det på alla sätt.

”Svårt beslut att lämna Marseille”

Förra säsongen blev det tio mål på 29 ligamatcher för Marseille för anfallaren som har två franska ligatitlar i meritlistan. Han berättar för den walesiska klubbens hemsida att det var ett tufft beslut att lämna den franska storklubben.
– Det var ett väldigt svårt beslut att lämna Marseille. Jag spenderade så många år där – Jag var i ungdomslaget innan jag slog mig in i förstalaget och stannade hela mitt liv i Marseille, säger han.

Andre Ayew, 25, berättar även att det fanns fler intressenter för hans signatur.
– Det stämmer att jag hade flera erbjudanden, så jag behövde ta mig tiden för att ta rätt beslut för min framtid. Jag ville inte stressa men jag känner att jag har tagit rätt beslut. Fotboll handlar om att växa och bli en bättre spelare och person.

”Jag är redo för jobbet”

Swansea berättar även att stjärnan kommer att få ansvaret att prestera i matchtröjan med nummer tio på ryggen.
– Det här är nästa kapitel. Jag har spelat i Champions League etcetera, men nu vill jag få till det i Premier League. Jag är mycket glad över att ha skrivit på för Swansea, som är en väldigt bra klubb i Premier League. Jag kan knappt vänta på att säsongen startar. Det har varit en dröm att få spela i Premier League med en riktigt bra klubb. Nu är det upp till mig att göra mitt jobb, att ge vad jag har att ge för klubben, för jag vet att de vill ha väldigt mycket från mig och förväntningarna kommer vara höga. Jag kommer att arbeta hårt och förhoppningsvis kan jag vara till hjälp för truppen.
– Jag är redo att göra det jobbet och jag hoppas att jag gör Swanseas supportrar lyckliga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply