Officiellt: Allan Kuhn blir tränare i Malmö FF

Officiellt- Allan Kuhn blir tränare i Malmö FF

Malmö FF anställer Allan Kuhn

Klockan 13:00 på fredagen kallade Malmö FF till presskonferens, anledningen var att man skulle presentera Allan Kuhn som ny tränare för laget.

Vem blir Malmö FFs tränare 2016? Det är nog en fråga som många MFFare har ställt sig flertalet gånger. Efter att Åge Hareide lämnade klubben i december månad har det spekulerats vilt runt om vem som ska ersätta den framgångsrike norrmannen. Tidigare har namn som Josep Clotet RuizMichael Laudrup, Dag-Eilev Fagermo och Kasper Hjulmand nämnts men nu efter en lång tid av letande och förhandlingar står det klart att Allan Kuhn tar över tränarposten.

“Vill spela snabb och offensiv fotboll”

Jag vill gärna se offensiv fotboll och skapa många målchanser. Jag vill att laget spelar mycket längs marken och ligger tätt mellan lagdelarna. Normalt sätt kommer vi spela 4-4-2 med ytterbackarna långt upp i plan och få igång ett fin passningsspel, säger Allan Kuhn när han presenteras som tränare

“Har en offensiv spelidé med stort bollinnehav”

MFF:s sportchef Daniel Andersson är glad att kunna presentera Allan Kuhn och beskriver hans spelidé som identisk med hur Malmö FF vill spela fotboll.

– Hans spelidé är en offensiv med stort bollinnehav och fartfyllt passningsspel och en välorganiserad defensiv med hög press. Dessutom är han erkänt skicklig på att utveckla unga spelare samtidigt som han skapar resultat. Det stämmer väl överens med MFF:s strategi som är att bygga laget underifrån, säger Daniel Andersson.

Allan Kuhn är den typen av tränare som klubben letat efter och klubbens VD Niclas Carlnén säger att man tagit rätt beslut.

– Allan Kuhn är en skicklig ledare som får människor runtomkring sig att växa. Den typen av ledarskap är vad som har skapat framgångar för MFF både historiskt och i modern tid. Nu utvecklar vi vår ledarstab ytterligare under ledning av Daniel och Allan. Allan Kuhns ledarskap blir en viktig kugge för våra fortsatta framgångar, säger Niclas Carlnén.

Allan Kuhn börjar formellt sin tjänst fredagen den 15/1 och ser fram emot det nya uppdraget.

– Jag är ödmjuk och stolt över att ha fått chansen i en storklubb som Malmö FF. Jag har under rekryteringsprocessen på djupet tagit del av Malmö FF:s vision om hur man vill utveckla sin fotboll och känner mig därför övertygad om att jag kommer att kunna tillföra mycket för att lyfta klubben spelmässigt under de kommande åren. Jag ser fram emot att komma i gång och har som mål att leda föreningen till nya titlar, säger Allan Kuhn.

– Malmö FF en klassisk förening. Det är en förening jag alltid känt till. Jag har sett Malmö FF i Champions League på tv och sett vilken fantastisk atmosfär det är på Swedbank Stadion, fortsätter Allan Kuhn.

Tidigare varit assisterande tränare i Swansea

Allan Kuhn kommer närmast från jobbet som assisterande tränare i Ålborg där han varit under de senaste fem säsongerna. Dansken har tidigare även spelat i Örgryte, detta under tre säsonger.

Ny tränare i Malmö FF

Efter att Malmös sportchef Daniel Andersson varit hemlighetsfull om vilka namn man har kollat på gav den gamle landslagsmittfältaren en hint under gårdagen, detta i en intervju med Sydsvenskan.

– Det är många omständigheter som gör att sådant här tar tid. Det har också under processen dykt upp nya namn och då vill man undersöka dem också. Vi ska ha en tränare på plats innan 18 januari och vi har ett par alternativ igång nu, säger han på torsdagsförmiddagen utan att nämna några potentiella tränare.

38-åringen säger att det har varit ett intensivt jobb och att det inte varit lätt att hitta en ersättare till Åge Hareide som tog över det danska landslaget.

– Jag är ganska lugn. Det är ett tidsödande arbete och vi kunde inte jobbat snabbare. Jag har varit i möten varje dag förutom julafton, juldagen och nyårsafton. Sen är det klart att varit bättre om det varit klart tidigare, säger Andersson i en intervju med Sydsvenskan, dagen innan man presenterade Allan Kuhn.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply