OFFICIELLT: Åge Hareide tar över Danmark

OFFICIELLT: Åge Hareide tar över Danmark

Åge Hareide ser fram emot det nya jobbet

Under torsdagen stod det klart att den före detta Malmö FF-tränaren Åge Hareide tar över det danska laget, detta efter att Morten Olsen avgått då man missat EM 2016.

I tisdags gjorde Åge Hareide sin sista match som tränare i Malmö FF. Klubben spelade sin sista gruppspelsmatch i Champions League denna säsong och efter 8-0 mot Real Madrid på Santiago Bernabéu tog norrmannen farväl framför de drygt 3200 Malmösupportrarna som tagit sig till den spanska huvudstaden.

Nu står det klart, efter en tids spekulationer, att Hareide istället blir förbundskapten för Danmarks landslag. Kontraktet sträcker sig över de kommande två åren med en option på ytterligare två år vilket betyder att han även kan komma att vara med i EM 2020 med sin nye arbetsgivare.

– Danmark har många spännande, unga och bra spelare. Och Danmark är ett land med slutspelstraditioner. Så jag hoppas att vi inte ska vänta länge på att komma till ett slutspel (VM), säger Hareide.

Det danska förbundet sägs ha haft Michael Laudrup högst upp på listan över tilltänka ersättare men den gamle storspelaren sägs ha tackat nej, något som Åge Hareide förstod mycket väl.

– Det är helt naturligt att fråga Michael Laudrup. Han är den största ikonen inom dansk fotboll. Som dansk hade jag också önskat Laudrup. Jag är okej med att han blev tillfrågad, och jag ska försöka göra mitt jobb så gott jag kan, säger Hareide.

Danmark har redan nu siktet på att kvalificera sig till VM 2018 i Ryssland. I kvalgruppen (E) kommer man att ställas mot Polen, Rumänien, Montenegro, Kazakstan och Armenien. Den första matchen spelas i september nästa år

Under sin tid på Swedbank Stadion har Åge Hareide vunnit ett allsvenskt guld samtidigt som han lett laget i två raka Champions League-gruppspel.

Åge Hareide hade ett år kvar på kontraktet med MFF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply