Åge Hareide nära lämna Malmö FF – blir dansk förbundskapten

bet365

Uppgifter: Åge Hareide lämnar MFF

Efter tre framgångsrika säsonger i Malmö FF kan Åge Hareide nu komma att lämna klubben för att istället ta över jobbet som dansk förbundskapten.

Att det danska fotbollsförbundet vill ha in Malmö FF har det ryktats om under en längre tid, men nu har det hela intensifierats och Åge Hareide själv bekräftar nu för Expressen att han blivit tillfrågad.

– DBU har frågat mig om jobbet, säger han.

62-åringen har länge varit på listan över tänkbara ersättare till Morten Olsen som efter playoff-förlusten mot Sverige har lämnat posten som förbundskapten och nu kommer nya uppgifter från Kvällsposten att man ska vara överens med Hareide. Norrmannen erkänner att kontakten finns, men vill inte bekräfta att det är klart.

”Varit i kontakt med danska fotbollsförbundet”

– Jag har varit i kontakt med DBU, det kan jag säga så ljuger jag inte, säger han till Kvällsposten. Han säger däremot att ingenting är klart gällande förbundskaptensposten.

– Det är inte klart. Och jag har läst att det är tre-fyra kandidater om jobbet, fortsätter Hareide som endast vill fokusera på Malmö FFs match mot PSG i nästa vecka.

– Nej, jag har inga kommentarer till det. Vi har en jätteviktig match med Malmö FF mot Paris Saint-Germain på onsdag. Vinner vi den har vi en bra chans att gå vidare till Europa League, vi har fullt fokus på det.

Åge Hareide ska enligt uppgifterna fortsätta i MFF till och med 8 december då man möter Real Madrid på Santiago Bernabéu, vilket betyder att matchen mot PSG blir hans sista på hemmaplan på Swedbank Stadion.

Norrmannen tog över Malmö FF den 9 januari 2014 och har under tiden tagit 1 SM-guld samt kvalificerat sig för två raka Champions League-gruppspel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply