Josep Clotet lämnar Swansea – MFF nästa?

’Pep’ lämnar Swansea City – Kan ta över Malmö FF

Tidigare under torsdagen stod det klart att Åge Hareide tar över det danska landslaget. Samtidigt lämnar Swanseas assisterande tränare Josep Clotet som tidigare varit i MFF.

Åge Hareide lämnar Malmö FF och blir förbundskapten för det danska landslaget. Samtidigt står det klart att spanjoren Josep Clotet Ruiz lämnar Swansea. Detta då även lagets huvudtränare Garry Monk fått lämna klubben. De båda har jobbat tillsammans i den walesiska klubben sen 2013 men nu går de skilda vägar efter två års samarbete.

Det är fortfarande oklart var de båda kommer att hamna men en dörr som öppnas för Josep Clotet är att återvända till Malmö för att ta över det lag som han en gång var med och tog till SM-Guld. Den Barcelona-födde tränaren var nämligen assisterande tränare till Rikard Norling när laget vann Allsvenskan 2o10 men Clotets sejour blev dock endast ettårig.

En på listan av potentiella MFF-tränare

Nu kan det mycket väll bli så att Clotet återvänder till Sverige för att bli huvudtränare. Tidigare har spanjoren även varit tränare i Halmstad där det dock inte blev en riktigt lika framgångsrik period. Det blev endast en halv säsong i klubben som låg sist i tabellen vid sommareuppehållet.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige även rapporterat om att Kasper Hjulmand ska vara ett alternativ till Malmöbänken nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply