Officellt: Sunderland förlänger med försvarare

FÖRE DETTA MANCHESTER UNITED-SPELARE WES BROWN FÖRLÄNGER SITT KONTRAKT

Länge har det rapporterats att Wes Brown gjort sin sista match i Sunderlands tröja. Brown som anlände 2011 har spelat nästan 70 matcher för klubben, och nu bekräftar Sunderland på sin hemsida att Brown skrivit på ett kontrakt som sträcker sig tills juni, 2016.

Stark meritlista

Wes Brown fyller 36 år i höst och börjar närma sig slutkampen på sin karriär. Han fostrades i Manchester Uniteds akademi och gjorde sin debut för klubben redan 1998. Försvararen blev kvar i Man United i tretton år och gjorde fram till sitt avsked över 350 matcher och var en viktig bit i Sir Alex försvarspussel.

I Man United blev det hela 7 Premier League titlar, 2 Champions League tittlar, 2 FA Cup titlar och 3 League Cup titlar – enkelt sammanfattat så har Wes Brown en mycket fin karriär att titta tillbaka på och rutin likt få spelare i dagens fotboll.

Förblir Sunderland trogen

2011 skrev Wes Brown på för Sunderland, och med honom följde hans försvarspartner i United – John O’Shea. Brown avslutade nyss sin fjärde säsong med Sunderland och återigen fick laget kriga in i slutet för att överleva kontraktet. Det har omnämnts ett flertal gånger att Wes Brown är på väg bort från klubben då det anses att hans defensiva arbete inte längre håller samma standard som för ett par år sedan.

Så blev ej fallet, istället bekräftar Sunderland på deras hemsida att Brown kommer att representera klubben även under 2015-16. Nu återstår det att se om Brown kommer att få behålla sin startplats bredvid kapten O’Shea under nya tränaren Dick Advocaat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply