Offenbachs cupäventyr över

Det tyska division två-laget, Kickers Offenbach, hade en fin resa till kvartsfinalspelet av den inhemska cupen. Efter att ha vunnit sina samtliga möten mot 2-0, därbland två Bundesligalagen Greuther Fürth och Fortuna Düsseldorf, tog man sig an VfL Wolfsburg hemma på Sparda Bank Hessen Stadion. Efter en jämn och tät match, stod dock bortalaget som segrare efter 90 minuters spel.

De grönklädda gästerna var laget som i den andra halvleken tog ledningen. Efter en jämn och tät första halvlek, men chanser åt bägge håll, knappade den forne Bayern-spelaren, Ivica Olic, in 1-0. Därmed släppte division två-gänget in sitt första mål under cupspelet och uppförsbacken blev nu allt brantare.

Trots att Kickers skapade en hel del farligheter, var det gästerna som än en gång skulle näta. Marcel Schäfer hittade fram till Bas Dost som satte tvåan med högerfoten.

Besvikelsen var enorm bland de vinrödklädda och dess hemmapublik. Två mål krävdes för att få en förlängning och i den 81:a minuten kom en viktig reducering. Stefan Voglers pass hittade fram till Marcel Stader som gav hopp åt hemmalaget, men närmare än så kom man inte. Wolfsburg tog sig därmed vidare, tillsammans med Freiburg som besegrade Mainz efter förlängning, till semifinal på tisdagen. I morgon väntar mötena mellan Stuttgart och Bochum samt tungviktsmötet mellan Bayern München och Dortmund i Der Klassiker.