Oavgjort toppmöte i Frankrike

Ettan mot trean. PSG mot Lille. Det var bäddat för en toppmatch i Ligue 1. Matchen slutade till slut 2-2 efter en händelserik tillställning på Parc des Princes.

Det var PSG och en viss Zlatan Ibrahimovic som skulle fixa ett ledningsmål. I den 36:e minuten tryckte Zlatan in en frisparkskanon. Med hjälp av en touch från en försvarare i muren gick bollen stenhårt upp mot krysset. 1-0 till serieledarna.

Försvarsstarka Lille ville ge igen, inte tänkte man släppa in mål ostraffat. Antonio Mavuba tryckte in 1-1-målet i den 44:e minuten efter att ett inspel gått igenom hela PSG-försvaret. Där, på bortre, dök Mavuba upp och placerade stenhårt in kvitteringsmålet.

I den 55:e minuten fick Paris-laget problem. Då tilldelades Lille en straff efter att Lucas Digne klumpigt fällt en Lille-spelare precis vid straffområdskanten. Straff var det, och Salomon Kalou stegade fram och la enkelt in 2-1 för Lille.

I den 72:a minuten fick hemmalaget hörna. Ibrahimovic sprang efter bollen utanför planen och sprang sedan till hörnflaggan för att snabbt lägga ned bollen, och det till publikens stora jubel. Han visade att nu är det dags att göra det vi ska. Och på efterföljande hörna missade den så stabila Lille-målvakten Vincent Enyeama bollen och Marko Basa råkadade styra bollen i eget mål. 2-2.

Fler mål än så blev det inte. Paris Saint-Germain toppar fortfarande Ligue 1 med sina 44 poäng, medan Lille ligger på en stark tredjeplats på 40 poäng.