Miljardär vill köpa Valencia

En av Singapores rikaste män vill göra Valencia till en av de främsta klubbarna

Enligt Valenica vill en miljardinvesterarer gå in i och göra klubben till en av de främsta klubbarna. Innan avsparken till det klassiska mötet mellan Valencia och Real Madrid släppte Valenicia nyheter som heter duga. Enligt presidenten Amadeo Salvo har en välbärgad affärsman från Singapore, Peter Lim, lagt ett bud till klubben. Om det skulle accepteras, så skulle han gå in som majoritetsägare i klubben.

Vill betala av Valencia skulder

Salvo avslöjade detta på en presskonferens tre timmar före avspark. Och erbjudandet som klubben verkar ha fått ser ut att vara riktigt saftigt. Peter Lim sägs ha bland annat lovat att betala av de höga skulderna som Valencia samlat på sig. Mycket pengar ska även läggas på A-lagsverksamheten och den nya arenan, Nou Mestalla.

– Peter Lim vill att Valencia ska kunna mäta sig med de allra största klubbarna i Spanien, men även internationellt. Det här är en av de tre största satsningarna som fotbollen sett, sade Amadeo Salvo.

Att respektera klubbens historia är väldigt viktigt, därför tryckte presidenten på att Peter Lim inte kommer göra några stora förändringar i klubben i övrigt. Fansen kan vara lugna, inga namn- eller färgbyten.

– Lim respekterar Valencias historia. Han är en ödmjuk och ansvarstagande person som kommer från en jordnära familj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply