Nykomlingen kämpade till sig kryss mot Everton

Leicester City är tillbaka i Premier League, och det fick man under lördagen fira med en hemmamatch där gästerna var Everton. Laget från Liverpool imponerade stort under förra säsongen, men hemmalaget hade siktet inställt på att sätta käppar hjulen för dem redan i första omgången.

Det skulle vara Everton som tog ledningen i den 20:e minuten genom Allan McGeady. Den irländske landslagsyttern tog tillfället i akt när målvakten Kasper Schmeichel var långt ute och smällde upp en riktig pärla rätt upp i krysset via stolpen. Everton hade alltså presenterat sig för i år, medan Leicester fick finna sig i ett tidigt underläge.

Nykomlingen skulle dock kvittera redan efter två minuter då nyförvärvet Leonardo Ulloa hittade rätt efter en tilltrasslad hörna. Inte lika vackert som McGeadys mål, men lika mycket värt.

Precis innan halvtid skulle dock Everton sno tillbaka lednignen, då den alltid hårt kämpande Steven Naismith tryckte in bollen bakom Schmeichel. Resultatet var alltså 2-1 när domaren blåste av den första halvleken.

Leicester kämpade hårt i den andra halvleken, och jobade till sig ett par heta målchanser. Inhoppande Jeffrey Schlupp fick en jättemöjlighet att kvittera för hemmalaget, men nerverna slet tag i benen på honom och tvingade honom att dunka upp bollen högt upp på läktaren. Man kan bränna chanser, och så kan man bränna chanser på det sätt som Schlupp gjorde.

Hemmafansen kommer nog inte tänka allt för mycket på den bortkastade möjligheten dock då man välförtjänt fick en kvittering genom Chris Wood, som dök upp efter flipperspel i straffområdet och skruvade bollen kyligt förbi en chanslös Tim Howard.

Matchen slutade 2-2, och det är tydligt vilket lag som är nöjdast över en poäng.